Sunday, October 28, 2007

Utopium Friday Night Pool

Or avea americanii Monday Night Football, da' noi avem Friday Night Pool...







Saturday, October 20, 2007

ATVenture - rent & ride

ATV - ul (all terrain vehicle) e un fel de supererou. Adica are doua fete: una utilitara, mai putin promovata pe piata din Europa de Est (desi in America, de exemplu, are deja traditie) si una spectaculoasa, de agrement. Pentru a vinde un atv trebuie sa stii ca publicul tinta se imparte in doua mari categorii: entuziastii (cunoscatori si utilizatori frecventi, pasionati), care cauta performante tehnice si brand-name si necunoscatorii, care vor senzatii tari, adrenalina etc. In momentul in care inchiriezi atv - uri (agrement), te adresezi in cea mai mare parte necunoscatorilor. Aici ma incadrez si eu. Am o idee despre posibilitatile tehnice ale unui ATV (mai mult tangential, in timpul facultatii am avut un MZ - 250 si am ajuns o vreme sa fiu ucenic la un mecanic moto) dar vad fenomenul ATV ca pe un sport mai mult sau mai putin extrem. Ce cauta un practicant de sporturi extreme? Majoritatea vor spune ca vor "adrenalina"... Treaba cu adrenalina e un cliseu. Pot sa va spun asta pentru ca am folosit si eu brevetul de parasutist sportiv la "Crisana" ca sa ma dau mare la fete. Si a functionat uneori :) Nici pericolul nu e decat aparent, pentru ca, statistic vorbind, e mai putin probabil sa mori sarind din avion decat calcat de masina traversand strada. Dar trecand peste superficialitatea unui tanar de 18 ani, am ajuns la concluzia ca un sport e "extrem" daca are acel element de noutate care e tot mai greu de gasit. Asta inseamna ca majoritatea celor tentati de acest tip de agrement cauta de fapt ceva nou, ceva care sa-i si diferentieze de "majoritatea" prietenilor, cunostintelor etc. Adica e si "cool". Pana aici, totul e clar: e nou, e misto, e si motorizat... foarte usor de vandut. Probema e ca inchiriatul de atv nu e chiar ieftin. Majoritatea pustilor de liceu nu vor fi clienti consecventi ai unui centru de inchiriat ATV - uri. Oamenii cu venituri substantiale (in general management de top si mijloc) nu vor sa se dea rotunzi in fata prietenilor ca s-au dat cu atv - ul. Si am ramas doar cu elementul "nou". Adica ceva care sa-l scoata din rutina. Hai ca am vorbit deja prea mult. Iata ce-a iesit.





Monday, October 8, 2007

N-am viata sociala...

Asta mi-a spus o cunostinta aseara, cand discutam despre bloguri. Ca daca ai blog, n-ai viata sociala si ai prea mult timp liber. Naspa. Avand in vedere cat de mult am neglijat blogul, mai ales in ultima vreme, n-ar trebui sa ma simt. Dar am blog, asa ca ma simt. Si cum am tendinta tampita de a cerceta si analiza tot ce vad si aud, am inceput sa ma gandesc la teza propusa de amicul meu. Excluzand blogurile corporative, bineinteles. Ma uit in trafic si vad ca am vreo 8 vizitatori pana la ora asta. Probabil jumatate dintre ei au si ei un blog. Asa ca intreb si eu: domnilor, aveti viata sociala? Aveti prea mult timp liber? Eu ma exclud din chestionar pentru ca sunt viciat de domeniul in care lucrez. Pentru ca am citit prea multe articole despre comunitatile online si am vazut de prea multe ori relevanta acestor comunitati.

Monday, October 1, 2007

Corporate blogging by Proges

Odata cu lansarea noului site www.proges.ro, Proges isi lanseaza si blogul (blog.proges.ro). Proges intra astfel in clubul destul de select al companiilor care au inteles nevoia de interactiune a consumatorului cu brandul si viceversa. Ramane de vazut cum va functiona acest instrument de comunicare de abia aparut in viata directorilor de marketing din Romania. Cert e ca daca nu ai curajul sa iei taurul de coarne, sa expui (si sa te expui in acelasi timp) valorile si viziunea ta ca si om si a organizatiei din care faci parte, vei pierde teren pe acest nou si virtual camp de lupta. Eu le urez succes celor care au avut curajul sa inceapa un blog si le urez bafta celorlalti. Pentru ca vor avea nevoie...