Saturday, October 20, 2007

ATVenture - rent & ride

ATV - ul (all terrain vehicle) e un fel de supererou. Adica are doua fete: una utilitara, mai putin promovata pe piata din Europa de Est (desi in America, de exemplu, are deja traditie) si una spectaculoasa, de agrement. Pentru a vinde un atv trebuie sa stii ca publicul tinta se imparte in doua mari categorii: entuziastii (cunoscatori si utilizatori frecventi, pasionati), care cauta performante tehnice si brand-name si necunoscatorii, care vor senzatii tari, adrenalina etc. In momentul in care inchiriezi atv - uri (agrement), te adresezi in cea mai mare parte necunoscatorilor. Aici ma incadrez si eu. Am o idee despre posibilitatile tehnice ale unui ATV (mai mult tangential, in timpul facultatii am avut un MZ - 250 si am ajuns o vreme sa fiu ucenic la un mecanic moto) dar vad fenomenul ATV ca pe un sport mai mult sau mai putin extrem. Ce cauta un practicant de sporturi extreme? Majoritatea vor spune ca vor "adrenalina"... Treaba cu adrenalina e un cliseu. Pot sa va spun asta pentru ca am folosit si eu brevetul de parasutist sportiv la "Crisana" ca sa ma dau mare la fete. Si a functionat uneori :) Nici pericolul nu e decat aparent, pentru ca, statistic vorbind, e mai putin probabil sa mori sarind din avion decat calcat de masina traversand strada. Dar trecand peste superficialitatea unui tanar de 18 ani, am ajuns la concluzia ca un sport e "extrem" daca are acel element de noutate care e tot mai greu de gasit. Asta inseamna ca majoritatea celor tentati de acest tip de agrement cauta de fapt ceva nou, ceva care sa-i si diferentieze de "majoritatea" prietenilor, cunostintelor etc. Adica e si "cool". Pana aici, totul e clar: e nou, e misto, e si motorizat... foarte usor de vandut. Probema e ca inchiriatul de atv nu e chiar ieftin. Majoritatea pustilor de liceu nu vor fi clienti consecventi ai unui centru de inchiriat ATV - uri. Oamenii cu venituri substantiale (in general management de top si mijloc) nu vor sa se dea rotunzi in fata prietenilor ca s-au dat cu atv - ul. Si am ramas doar cu elementul "nou". Adica ceva care sa-l scoata din rutina. Hai ca am vorbit deja prea mult. Iata ce-a iesit.

6 comments:

Anonymous said...

Foarte tare!

Cristian Ungur said...

Multam

rogvaiv said...

my 2 cents: elementul diferentiator intre ATV si un asa zis jeep nu se distinge un plus in acest sens, printul 2 ar avea). Printurile pot fi si pentru un allroad vehicle.
Silueta ATV-ului din logo pare un trace, is prea multe detalii care dauneaza..., check your anchor points ;)

Cristian Ungur said...

Printurile ar putea fi si pentru un allroad vehicle. Foarte adevarat. Nu cred ca dauneaza in vreun fel. Claim-ul e ca o tura cu ATV-ul are un plus fata de rutina zilnica. Si eu as prefera un jeep unui ATV, dar numai daca vorbim de achizitie. Daca vorbim de agrement, altfel sta treaba. Din cauza asta, campania de print se va desfasura exclusiv in reviste gratuite de timp liber.

Alec said...

Treaba asta cu inchirierile ii in Oradea? Nu-mi dai un contact?

Cristian Ungur said...

E in Baile Felix. Langa restaurantul Palmierul.